Сакате секс во тројка?! Прво треба да ги знаете следните правила!

loading...

Сте си помислиле ли некогаш да земете учество во секс во тројка? Дали сте си замислувате какво би било сексуалното доживување со две жени или двајца мажи? Tретиот  во играта  да  е колега од работа, пријател, познаник, а можеби и тотален странец?

Сексот во тројка  е деликатно доживување, кое  наместо да ви донесе задоволство може психички да ве дестабилизира,  ако не сте подготвени за такво нешто!  Но,  ако сто проценти сте  сигурни дека го сакате тоа и можете да го изведете, еве неколу совети од сексолози.

Како прво, треба да имате силна потреба  за ваква авантура. Не е доволно само да посакувате или да ви биде интересно, туку желбата треба да биде силна. Жената ја избира жената, а мажот избира маж(во зависност од тоа каков пол сакате да има третиот партнер)! Најлесна варијанта е да поканите пријателка или пријател, во кој имате доверба. Така полесно ќе се опуштите. Правилото ” стоп”!  Ако почувствувате дека не ви е пријатно или нешто не оди како треба , веднаш имате право да кажете стоп! И тогаш сите мораат да запрат.  Исто така, ако поканите друга жена, мажот  е како диригент на целото дејствие. Ако во тројката има двајца мажи, едниот води. На жената во такава ситуација секогаш ѝ е непријатно и нормално дека  не презема иницијатива.  Таа чека  да биде водена.

Што ако едниот во тројката е вашиот партнер? Како тоа ќе се одрази на вашата врска? Тројката може да биде алатка за подобрување на вашиот сексуален живот, но ако не сте подготвени, може да создаде проблеми и тензии меѓу  вас и вашиот партнер.

Осмислете се многу  внимателно.Прво поставете ги вашите правила.  Ако сте решиле да поканите друг човек во својот кревет , тоа не значи дека се му е дозволено. Важно е да се разберете с вашиот партнер,  какви са границите и што може да се прави а што не може. Само на таков начин ќе имате  минимална гаранција дека нема да бидете повредени или дека нема да се почувствувате лошо.

За да биде поинтересно може да се користат и некои помагала како: маска за очи, вибратор, надразнувачи… Запомнете, ваквиот секс мора да биде како  игра : постојано треба да се менуваат партнерите, мора да има многу бакнувања и пенетрирања, тоа е како танц , кој не смее да запре ниту една секунда. Така ќе се опуштите и енергијата сама ќе ве води.

 

Translate »