Гори кулата на Трамп, едно лице загина

loading...

Во главниот град на Азербејџан, Баку денеска изби пожар во зградата „Трамп тауер Баку“, а сите улици во градот кои водат до оваа зграда беа блокирани. Едно лице во тешка состојба е хоспитализирано поради труење со чад. Кулата, која има 33 ката, е завршена, но сè уште не е вселена.

Густ чад се ширеше од врвот на зградата висока 130 метри.

Во декември, „Трамп организајшн“ од САД ги прекина договорите за изградба на вакви објекти во повеќе земји во светот.

Translate »