Мохито коктел. На здравје!

loading...

Разладете се со Мохито коктел

Лимунот и лиметата ставете ги  во вода со сода да постојат 15минути.

Исплакнете добро и пресечете.

Коцките мраз поделете ги.

Неколку ставете во апаратот за коктели, а неколку дирекно во чашата во која ќе сервирате.

Нането истотака поделете го. Малку за декорација, а другиот дел за составот на коктелот. Исецкајте го и помешајте го со мразот во чашата.

Додадете вотка, спрајт или газирана вода, па потоа и сокот од лимета и лимон. Истресете добро, наполнете ја чашата во која ставивте коцки мраз и нане. Декорирајте со парчиња на лимета и лимон.

Translate »