Груевски докторираше, Боркица не дојде

Поранешниот премиер Никола Груевски денеска на Економскиот факултет во Скопје го одбрани својот докторат. Први му честитаа неговите две ќеркички и неговата мајка Нада. Неговата сопруга пак, Боркица воопшто не се појави на факултетот.

Докторската дисертација чија тема е „Економски ефекти на различни видови меѓународни текови со посебен осврт за Македонија“  ја одбрани јавно, во полуполна сала.

Во текот на бранењето не беше дозволено снимање и фотографирање, но откако официјално стана доктор по економски науки, на новинарите им дозволија снимање инсерти и фотографирање.

Освен присутни членови од неговото потесно семејство, присутни беа новинари, професори од комисијата и неговиот ментор Михаил Петковски.

Преземено од Nezavisen.mk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Translate »