Трикови со парчиња облека кои може да ви помогнат да изгледате модерно

loading...

Колку пати се случило да се заљубите во некое парче облека, но да се разочарате кога ќе видите дека големината која останала не ви одговара?

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-01.jpg

Многумина се одлучуваат да го купат тоа парче и да го носат иако не им стои совршено, други пак, го купуваат со цел да ослабат (ако им е мало), трети да го однесат на поправка, а има и такви кои сами знаат да го приспособат.

Иако постојат многу трикови за „направи сам“ проекти со кои може да ја коригирате облеката, сепак повеќето сакаат некој полесен начин.

Најлесен пат за тоа е да се прикрие недостатокот, а во продолжение погледнете уште неколку трикови:

Практикувајте слоевито облекување и недостатоците покријте ги со друго парче облека

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-02.jpg

Користете ги коланите за подобро да ја истакнете половината, на пример со широки џемпери или туники

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-03.jpg

Ако панталоните или здолништето ви се широки, а немате колан при рака, ставете ја кошулата внатре за да не делувате со целосно проширен изглед

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-04.jpg

Пробувајте ја облеката пред да ја купите наместо да се потпирате на стандардна големина, која секаде е различна

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-05.jpg

Доколку не можете да најдете ништо со што ќе го поправите изгледот, однесете ја облеката на кројач за соодветно да ви стои

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-06.jpg

Високите штикли помагаат широките и долги панталони да стојат подобро, а не како торба

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-07.jpg

Ако сте со помала и ниска градба, наместо да купувате голема облека, купувајте во детски оддели

trikovi-za-netochnata-obleka-da-vi-stoi-podobro-ili-barem-da-izgleda-taka-08.jpg

Crnobelo

Translate »