Видео: Авиокомпанијата ја избрка од работа, откако момчето ја запроси во авион

loading...

Иако стјуардесата изјавила дека навистина немала идеја дека нејзиниот партнер ќе ја запроси за време на летот, 4 месеци подоцна сепак била казнета.

aviokompanija-izbrka-stjuardesa-zatoa-shto-momcheto-ja-zaprosilo-za-vreme-na-let-01.jpg

Една стјуардеса што работела за авиокомпанијата „China Eastern Airlines“ е избркана од работа затоа што момчето ја запросило за време на лет пред 4 месеци.

Нејзиното момче тогаш клекна на колена додека таа беше на работа, таа го прифати предлогот, еден патник го сними сето тоа, а нивното видео вирално се прошири во месец мај.

Одговорните од компанијата уште тогаш биле лути штом слетала на земјата, а причината била што со запросувањето ги вознемирила патниците и ја занемарила нивната безбедност за време на летот. Романтичното однесување требало да биде задржано за во друга пригода и било оценето како екстремно неодговорно.

Авиокомпанијата 4 месеци подоцна ја избрка стјуардесата од работа со тоа оправдување. Потегот беше осуден од страна на јавноста, а нивната одлука проценета како смешна.

Некои луѓе го изразија своето незадоволство на Твитер:

China Eastern@ceairlines

Welcome to China Eastern Airlines 中国东方航空:

http://www.ce-air.com

Toby Glanville@tobyglanville

You guys fired a flight attendant for accepting a marriage proposal. No thanks, I will fly with another airline.

China Eastern@ceairlines

Welcome to China Eastern Airlines 中国东方航空:

http://www.ce-air.com

Abinash Nanda.@abinash_nanda

Your airline have fired a flight attendant for accepting marriage proposal….. Sorry to say but I will never fly in your airline again..

Translate »