Мухиќ: Ќе гласам ,,за,, капата ја сменивме ама главата не ја сменивме

loading...

Пратеникот Ферид Мухиќ рече дека ќе гласа за уставните измени предложени од Владата на пленарната седница во Собранието

,,Капата ја сменивме, но главата не ја сменивме. Граѓаните чувствуваат дека тоа е излезот. Колку народи кои по 2 ооо години имало што немале држава, па не го изгубиле идентитетот . Идентитетот не може да биде загрозен. Ова ги надминува сите други  интереси. Како поединец го следев секогаш патот на она што е праведно и чесно, го следам и сега но ако води кон смртта, не би смеел да поведам никого затоа ќе гласам за, рече тој

Translate »