(ВИДЕО) Во Бугарија има градоначалник, кој не краде а мало село го претвора во вистински рај

loading...

Погледнете што се случува во Бугарија, кога оние кои раководат со општините, средствата ги искористуваат максимално корисно и вешто.

Во Бугарија има еден таков градоначалник – во село Чавдар, кој буквално малото селце во кое живеат околу 1 100 луѓе го претвора во вистински рај.

Во селото има еко осветлување, нови тротоари и детски плоштади, зелени паркови , фонтани, пишуваат медиумите од соседството , дополнувајќи како не е можно да се наслади човек на такво мало место од Бугарија.

Село Чавдар е вистински пример за тоа, кое државата може да го постигне ако управата престане да краде-се додава понатаму во тектот.

Погледнете само што може да биде постигнато ако дозволите ресурсите од Европскиот сојуз да бидат искористени правилно, а да не го најдат магичниот пат кон бездните на џебовите на алчните функционери“ – пишува уште во текстот.

Видеото е доказ за тоа што го пишуваме погоре, а пример може да земат и нашите функционери.

Translate »