(ВИДЕО) Eлементарна непогода во Бања Лука

loading...

Во Босна и Херцеговина наврна голема количина на дожд, посебно на некои места од земјата, кадешто се поплавени голем број на куќи и полиња. Во Бања Лука е прогласена и елементарна непогода. Во некои места од земјата е откажана и наставата, а дел од патиштата се и одсечени, односно се под вода.  Селаните останале будни цела ноќ и се бореле со огромната количина на вода, соопштуваат медиумите од регионот.

Пред пет години на истото место Сански мост во Босна и Херцеговина гледката била речиси иста. Местото се наоѓа близу Бања Лука, таму сите куќи се поплавени, мештаните по пет години со истата мака.

Ферид Цериќ е мештанин на оваа место и неговата куќа е поплавена. Сликата како што вели тој, за него е тотално дежаву. Истото го снашло и пред пет години, раскажува низ солзи жителот за репортер на српски медиум. Во Сански Мост во вчера беше прогласена состојба на природна катастрофа, а метеоролозите за денес најавуваат нови врнежи.

Видео Dnevni avaz

Фото Tanjug

Translate »