“AirBnb” нуди пари за да се преселите во ова прекрасно италијанско село

loading...

Ако вашата работа од соништата е да отпатувате на едно од најубавите места на светот, сега ја имате таа шанса!

Компанијата за краткотрајни наеми “AirBnb” ги здружила своите сили со италијанското село Гротоле и на неколку среќни кандидати им нуди шанса да волонтираат и потполно да се прилагодат на италијанската култура и начинот на живот.

Четворица кандидати ќе живеат во италијанското село Гротоле, кое се наоѓа во јужна Италија на околу 220 километри од Неапол. Моментално има само 300 жители, а новите “дојденци” ќе соработуваат со организацијата “Wonder Grottole” за да внесат нова енергија во заедницата, да го научат јазикот, да готват и да им помагаат на жителите во земјоделските работи. На идиличното село му се заканува ризик од исчезнување, па оттаму и овој проект кој има намера да го оживее.

Што е потребно за да се пријави: Мора да имате над 18 години. Мора да се преселите во Гротоле на три месеци, во период од јуни до август 2019 година. Мора добро да го познавате англискиот јазик и да бидете отворени за учење на нов јазик. Познавањето на италијанскиот јазик е предност.

Кандидатите мора вредно да учествуваат во животот во селото.

Ако овие критериуми се нешто што не ви претставува проблем, тогаш можете да се пријавите на следниот линк.

Поврзани Објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Translate »