Прослава по повод одбележување на Денот на туристичката организација на Општина Будва и Денот на државноста

По повод денот на Туристичката организација на Будва и Националниот ден на државноста на Црна Гора, во Будва на 12 и 13 јули, на плоштадот пред стариот дел од градот, ќе се одржат концерти на големи музички имиња, во организација на Туристичката организација на Будва.

Со оглед на важноста на овој настан, програмата е креирана со посебно внимание и желба за да се исполнат очекувањата на публиката, која од Будва секогаш очекува квалитетна и атрактивна музичка програма.

Во петок, на 12 јули, од 20:00 часот ќе настапат:  “Градска музика Будва”, Александра Радовиќ, и за прв пат во Будва, Дарко Рундек.

Во саботата, на 13 јули, исто така, од 20:00 ќе започне концертот на групата “Most Wanted”, следи Нина Жижиќ и бендот “Црвено & црно” и омилениот регионален пејач, Жељко Васиќ.

Традиционално, одбележувањето на Денот на Туристичката организација на Будва и Денот на државноста,  се едни од најважните настани во Будва во текот на летната туристичка сезона,  кои привлекуваат голем број на посетители, но, исто така и внимание од медиумите од регионот.

Translate »