УЈП ги објави должниците, ТЕ-ТО на врвот со 1.058.989.960 денари

loading...

Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долговите до 31 јули и неплатени до 31 октомври, по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот долг е повисок од 120.000 денари за физички лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правни лица.

На врвот на листата по висината на долгот се компаниите: ТЕ-ТО со долг од 1.058.989.960 денари, „Ел Дон Кастилло“ со долг од 466.870.265 денари, „Индустрија Ел Азтека“ со долг од 466.250.696 денари, „Мотор коач индустрија интернационал“ со долг од 466.213.563 денари и „МЛ Глобал Италу“ со долг од 264.335.685 денари.

Листата на следниот линк!

Translate »