Здравата и негувана коса е сон за секоја жена!

loading...

Здравата коса е сон на секоја жена, без исклучок. Без разлика дали е кратка или долга, најубава е кога е густа и здрава! Дефинитивно убавата коса е најголемиот “адут” на една жена. Негувана, сјајна и здрава коса влијае на самодовербата, на доброто расположение.

Секој од нас има свои ритуали околу негата, омилени производи, одредени фарби и фризури. Исто така, трендовите наметнуваат фризури кои содржат многу хемиски состојки кои ја оштетуваат косата. Сето тоа, како и стресното секојдневие  предизвикуваат намалување на квалитетот на косата, па дури и нејзино опаѓање. Како да го спречиме или излечиме опаѓањето?

Еucerin DermoCapillaire е ревитализирачки тоник за скалпот на главата кој ги зајакнува влакната во нивниот корен и помага во снабдувањето со енергија.
Специјално е развиен за луѓе кои имаат проблем со опаѓање на косата како резултат на наследниот фактор (најчеста причина за губење на косата кај мажи и жени). Содржи карнитин и креатин – две активни супстанции кои природно се наоѓаат во организмот и ги зајакнуваат корените, и кои помагаат во снабдувањето со енергија – како и ликохалкон А кој делува смирувачки на скалпот од микроинфламациите кои ги ослабуваат корените.

Опуштете се! Одберете медицинска козметика која ќе се грижи за вашата коса, и секако намалете го стресот.

Translate »