Австралија: Еве како изгледа да се возите со автомобил додека беснеат пожарите

loading...

Пожарникарите деноноќно се борат да сопрат околу 150 пожари во државата Нов Јужен Велс во Австралија, а Сиднеј повторно е прекриен со опасен чад чие за ширење придонесуваат силните ветрови.

Од почетокот на избивањето на пожарите во ноември, загинале најмалку четири лица, а уништени се повеќе од 680 домови. 

“Russia Today” објавила снимка како изгледа кога со авотмобил се возите низ Австралија, додека наоколу беснеат пожари.

Снимката го открива самиот ужас со кој се соочува оваа земја.

Translate »