Руска докторка советува: „Овие 3 намирници помагаат во лечењето Ковид-19“
Познатата руска докторка и ТВ водителка, Елена Малишева, на својот Инстаграм профил навела три „супернамирници“ кои што помагаат да се избегнат компликации кај инфекцијата коронавирус.
„Ковид-19 може да предизвика многу сериозни проблеми кај луѓето на кои што им недостасува витамин Д, цинк и селен“, изјавила д-р Малишева.
Меѓу храната која што е особено богата со овие супстанци, Малишева ги истакнува следните:
– џигер од бакалар, докторката овој производ го нарекла најдобар извор на витамин Д;
– сирови остриги, цинкот кој што тие го содржат е во состојба да го блокира размножувањето на коронавирусот;
– бразилски орев, докторката го смета за многу корисен затоа што ги зајакнува природните „убијци“ на вирусот како клетките, а исто така го намалува ризикот од настанување на крвни грутки во крвните садови.
https://www.instagram.com/p/CGpAegdgI-5/?utm_source=ig_embed
Во поднебјата каде што овие намирници не се лесно достапни, докторката советува да консумирате друга храна која во себе го има витаминот Д, како и цинкот и селенот.