Себастијан Курц , на пат да стане новиот канцелар на Австрија

loading...

31-годишниот Себастијан Курц е на пат да стане новиот канцелар на Австрија.

Според првите изборни резултати, неговата Народна партија води со 30, 2 отсто од гласовите. Зад нив се десните популисти од Народната партија со 26,8 отсто се во тесна трка со социјал демократите на  актуелниот канцелар Кристиан Керн кои имаат освоено  26, 3 проценти.

Досега се изброени 90 отсто од гласовите.

Себастијан Курц со својата девојка
Translate »