Собни растенија за мали простори? Фоја совети!

Собните растенија се испробан и вистински начин да внесете жива боја во Вашиот дом и да ја поканите природата малку во внатрешноста.

Дури и ако на вашиот дом му недостасува квадратура, внесувањето зеленило е од суштинско значење за да го оживеете.
Растенијата во затворен простор додаваат повеќе убавина, а исто така обезбедуваат функционални придобивки, како што се промовирање на позитивно расположение, прочистување на воздухот и создавање чувство на поврзаност со природата дури и кога не сте во можност да излезете надвор.

Значи, нема причина да дозволите мал простор или недостаток на искуство во градинарството да ве спречи да го оплемените вашиот спектар на зеленило во домот!Знаеме дека..

Апартманите доаѓаат во различни форми и големини, и додека некои имаат големи прозори и пристапот до природна светлина е поголем, повеќето мали станови сериозно им недостасува сончева светлина.
Намалената количина на сончева светлина во текот на дневните часови можеби нема да значи многу за вас, но многу им значи на растенијата кои ги поседувате.
Постојат голем број на растенија кои добро се прилагодуваат на различните барања и услови на станот.Но, за среќа …

Не ви треба голема куќа за да сместите малку зеленило во вашиот живот.
Крајно време е да ги искористите предностите на тие мали растенија за да додадете тропски момент.
Можеби веќе сте запознаени со сукулентите, кои се релативно лесни за одржување и не зафаќаат речиси никаков простор, што ги прави идеални, на пример, за вашето канцелариско биро или како шик момент на клуб масичката.
Но, има цел свет на слатки, помали растенија на страна од сукулентите.Пополнувањето на вашиот стан со многу лиснати растенија не само што ќе ја подобри неговата естетика, туку и ќе ви помогне да го подобрите вашето расположение во текот на мрачната зимска сезона.

За да започнете со вашето патување како родител на растението, заокруживме листа на мали домашни растенија кои можете да ги уживате релативно без стрес околу негата за нив во малите станови и простори.
Можете да ги поставите на вашата полица, ноќната маса, пултот во кујната, тоалетот, каде било!

Па, ајде да набавиме растенија!


SCHLUMBERGERA
CROTON PETRA
DRACAENA FRAGRANS ‘YELLOW COAST’
SANSEVIERIA TRIFASCIATA
CHAMAEDOREA ELEGANS
Translate »