Како го надминав проблемот со акните? Приказната на 27 годишниот Јунју

Акните се проблем со кој се соочува голем број од популацијата, независност од возраста и типот на кожата. Еуцерин е медицинска козметика која е инспирирана токму од потребата да им помогне на луѓето да ги надминат несаканите состојби. Во прилог е личната приказна на 27 годишниот Јунју, и неговото искуство со акните, и нивното надминување.

Себеси се доживувам како среќен и позитивен човек. Но, кога бев тинејџер, акните не ми дозволуваа тоа да го искажам. Кога еден роднина ми кажа: „О, па ти имаш акни.“ Тогаш не знаев што тоа значи, но откога ми кажа, разбрав дека е така.

Не ми беше пријатно во сопствената кожа. Често останував сам дома, играјќи игри на компјутер. Ја пуштив косата за да си го сокријам лицето, а кога одев по улица го тргав погледот и гледав кон земја.

Акните ме ограничија и ме натераа да се дистанцирам од луѓето и општеството,  иако во основа сум љубопитна личност и вистински уживам да истражувам и да пробувам нови работи. Но не можев тоа да го правам, бидејќи ја изгубив самодовербата. Ги прекинав контактите со луѓето и со моите пријатели токму!.

Мојот дерматолог ми препорача два Еуцерин производи: за миење на лицето и за пилинг на кожата. Прво го користев пилингот. И за среќа тој ми го исчисти целото лице – масната кожа и разните комедони, перутањето на кожата и слично. По неговото користење, ја чувствував мојата кожа помазна. Изгледаше подобро!.   Ми се допаѓа што е мазна. Имаш чувство дека допираш бебешка кожа. Дури и допирот е пријатен. Ми се врати самодовербата!

Translate »