Рани симптоми на рак на простатата кои не смеете да ги игнорирате!

Важни препораки од здравствените експерти!

Ракот на простата е најчестиот тип на рак кој го добиваат мажите! Ракот е втората најчеста причина за смрт, по срцевите заболувања. Ракот на простата е најчестиот вид на рак кај мажите и втора водечка причина за смрт од рак кај мажите, по ракот на белите дробови. Проценката на Американското здружение за рак за 2022 година е дека 268.490 мажи ќе бидат дијагностицирани со рак на простата, а 34.500 ќе умрат од оваа болест.

Повеќето случаи на рак на простата се забележуваат кај луѓе над 65 години. Меѓутоа, Американското друштво за канцерогени заболувања предвиде дека во 2022 година 6.380 луѓе помлади од 65 години ќе бидат дијагностицирани со рак на простата, а околу 1.070 ќе умрат од оваа болест. Но, промените на простатата кои може да доведат до појава на рак започнуваат веќе по 40тата година, затоа никогаш не е премногу рано да се биде внимателен. Прочитајте понатаму за да ги дознаете раните симптоми на рак на простата – и за да го осигурате вашето здравје и здравјето на другите.

  1. Потреба да уринирате почесто, особено ноќе.

Често чувствувате потреба да одите по мала нужда! И не само тоа, туку ако го правите тоа најчесто навечер – тогаш постои можност дека боледувате од ноктурија.

2. Проблеми со започнување или со задржување на уринирањето

Имате проблем со испуштање на првиот млаз урина, а чувствувате силна, ненадејна итност да уринирате. Во спротивно, можеби ви истекува урина додека се смеете, кашлате или вежбате, која не можете да ја задржите.

3. Слаб или испрекинат млаз урина

Млазот урина е слаб или се прекинува, односно не може да се одржи еднаков и постојан млаз урина.

4. Болно уринирање или пецкање

Чувство на пецкање или болка кога се обидувате да уринирате, но не излегува урина, или пак излегува сосем малку. Придружни симптоми можат да бидат и испрекинат млаз, како и зачестена потреба за мала нужда.

5. Честа болка или вкочанетост во долниот дел на грбот или колковите

Може да почувствувате болка во долниот дел на грбот, колковите или горниот дел од бутовите. Ова се нарекува карлична болка. Ова може да биде показател дека ракот на простата метастазирал или се проширил во коските.

Доколку сте еден од оние кого го мачат овие поблеми има решение: ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС е 100% природен билен препарат за одржување на здравјето и нормалната функцијата на простатата, наменет за лица со зголемена простата, за намалување на тегобите како што се зачестено мокрење и неможност за мокрење.Обединува 7 уникатни билни екстракти и нутриенти, и има научно докажано дејство. Обемна студија правена со случајно избрана група мажи на возраст од 50 до 70 години во период од 30 дена покажала намалување на честотата на мокрење доцна во ноќта за неверојатни 76%, додека протокот на урината се зголемил за дури 71%.

https://prostatol.eu/

Одбери Простатол од Натура Терапи

Можете да го нарачате онлајн:  Простатол – простатол комплекс (prostatol.eu)

И можете да го набавите во продажните центри на Натура Терапи низ целата држава (Скопје, Тетово, Гостивар, Куманово, Струга, Охрид, Велес, Гевгелија, Кочани, Кичево, Штип, Струмица, Битола, Кавадарци, Прилеп), и во аптеките на Зегин, Еурофарм, Бети, Плус Фарм, Виола и сите останати најдобри снабдени аптеки .

Или на телефонскиот број: 070 230 720 (Секој работен ден од 8:30 до 0:30 часот)
Достава до вашата домашна адреса

Авокадо

Авокадо

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Translate »