Како со мали промени во исхраната до големи здравствени придобивки?
Научните истражувања спроведени на Универзитетот Нортвестерн и Универзитетот во Илиноис, Чикаго, откриле дека луѓето кои појадувале порано од 8:30 часот имаат пониски нивоа на шеќер во крвта и помала отпорност на инсулин од луѓето кои го јаделе првиот оброк подоцна во текот на денот. Не рекле за џабе старите, кој рано рани две среќи граби!
Покрај важноста на раниот појадок, овие студии истовремено истакнуваат дека е подеднакво важна разновидната, балансирана исхрана, прилагодена на потребите и животниот стил на секој поединец.
Секоја промена започнува со првиот чекор!
Секогаш можете да ги намалиме додадените шеќери, да внесеме повеќе овошје и зеленчук во исхраната, активно да управуваме со секојдневниот стрес, да воспоставиме рутина на вежбање.
За почеток важно е да знаеме кон што се стремиме, што сакаме да постигнеме. Дали е тоа поголема енергија во текот на денот, намалување на тежината или зголемен имунитет! Независно кој е нашиот приоритет, некогаш е потребно многу малку во навиките за да почувствуваме големи здравствени придобивки.
Изберете пробиотски производи кои обезбедуваат внатрешен баланс и добра дигестија. Наш избор се ПРОБИОТСКИТЕ ОВЕСНИ КАШИ 60g – здрав појадок , без додаден шеќер и помалку од 3g шеќер во порција, со високо количество на растителни влакна, застапeни во два вкуса.
https://www.instagram.com/p/CcfYFI9sH-P/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Ftocka.com.mk&rp=%2Fadmin%2Fnews%2F415593%2Fedit#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A591.7000000178814%2C%22ls%22%3A375.30000001192093%2C%22le%22%3A581.8000000119209%7D
А за брза ужинка, тука се и пробиотските колачиња со 5 различни бактерии добри за дигестивниот систем. Без додаден шеќер, без грижа на совест, а со изобилство на растителни влакна, Б и Е витамини.
Затоа наместете го алармот за 7 часот наутро, и почнете го денот со високонутритивна храна во комбинација со омиленото овошје и зеленчук.