Растителен колаген и неговите придобивки за кожата и целиот организам!

Придобивките од колагенот се огромни бидејќи овој протеин влијае за поздрава и поеластична кожа. За зглобовите и тетивите, тоа е „лепилото“што помага да се одржи телото заедно. Колагенот е најзастапен протеин во човековото тело, кој се наоѓа во мускулите, коските, кожата, крвните садови, дигестивниот систем и тетивите.
Производството на колаген во нашето тело природно почнува да забавува како што старееме. Постојат и голем број на фактори кои го забрзуваат процесот на намалување на создавање на колаген како што се: исхрана богата со шеќер, стрес и изложување на сонце. Откриено е дека болестите поврзани со колаген најчесто произлегуваат од комбинација на генетски слабости, слаб внес на храна богата со колаген, недостатоци во исхраната и дигестивни проблеми кои влијаат на производството (синтеза) на колаген.
Колагенот e „комплексен протеин“ – храна за мускулите и главен ресурс за енергичен почеток на денот.
Од неодамна на нашиот пазар се појави и растителен Колаген од афион, кој е вегански, не содржи глутен ниту лактоза.
Вредноста на овој колаген е што го поттикнува и максимизира производството на колаген во нашето тело, пмагајчи за одржување на сјајна кожа, коса и нокти. Содржи калциум, магнезиум, цинк и 37% протеин, докажани состојки против стареењето.
Може да се консумира наутро, со сок, житарици, па дури и во кафе, особено кога сме настинати или болни или под голем физички и емоционален стрес, кога нашето тело не може да произведе доволно колаген самостојно. Тогаш на телото му е потребна помош од надворешни извори, главно од исхрана или од суплементи. Контакт 071 335 593 или преку https://www.facebook.com/biooilMK

Биооил колаген од афион
Translate »