Истражувањето покажа дека жените стенкаат при сексот од неверојатни причини

loading...

Секс, најдобрата вежба за телото, начин да се опуштите и целосно да уживате. Се разбира, додека водите љубов постигнувањето оргазам, пакетот доаѓа со пуштањето на неартикулирани звуци, и воздишки. И зошто е тоа така?

Мажот има еден многу едноставен одговор,  тие се добро и уживаат во тоа и не можат да се контролираат. Но, кај жените приказната е малку посложена.

Според истражувањето на научниците Gayle Brewer од Универзитетот во Ланкашир и Колин Hendriea од Универзитетот во Лидс,  откриле дека жените  стенкаат за време на сексот, од неколку различни причини за кои не се како што се очекуваше.

Истражувањето вклучуваше 71 сексуално активна жена, и кога ги прашале зошто испуштаат звуци за време на сексот, 66 отсто од жените изјавиле дека, сакаат да се забрза постигнување оргазам на партнерот,а неверојатни 87 проценти изјавиле дека тоа го прават со цел да се подобри неговата самодоверба.

Студијата исто така покажа дека жените се повеќе стенкаат, кога тие се досадуваат, кога се уморни или не уживаат за време на сексот за другата страна да заврши што е можно поскоро.

Се разбира, да не генерализираме , но науката си го кажа своето. Дали се согласувате?

Translate »