Разубавете ја Новогодишната атмосфера во Вашиот дом со природна елка!

loading...

Новогодишната природна елка изгледа поубаво, на игличките се лепи прашината и нечистотиите, ефикасно го прочистува воздухот во домот.

Природните елки кои се уште се живи дрвја со корени и земја, се добри за амбиенталниот воздух во просторијата каде се поставени, бидејќи на игличките на зимзелените дрвја и грмушки се лепат секакви прашини и нечистотии, и брзо и ефикасно го прочистуваат воздухот во домот. Новогодишната природна елка, секако ќе изгледа многу поубаво од вештачката и ќе го разубави вашиот дом.

Опција се и природни зимзелени дрвја засадени на прозорец, на балкон или околу влезот во домот, бидејќи во тој случај служат како штит од прашина и бучава, а придонесуваат и за квалитетот на воздухот. Потоа може да се насадат некаде надвор.


Во градинарскиот центар ФОЈА ќе најдете голем избор на различни декоративни садници кои со својот изглед, форма и боја едноставно воодушевуваат и се вистински украс во дворот.

Интересно-

Дали сте знаеле дека Sanseveria е едно од најиздржливите собни растенија, а воедно и одличен прочистувач на воздухот, што прочистува до 107 различни честички кои го загадуваат воздухот?

Во градинарскиот центар Фоја, можете да најдете уште многу различни растенија кои ќе го разубават вашиот простор и ќе го прочистат воздухот.

 

Исто така друг природен прочистувач е и Spathiphyllum.
Собно растение, кое што освен што ќе го разубави вашиот дом, истотака и ќе го прочисти воздухот во него.

 

Translate »