Сред бел ден во центарот на Скопје, возрасен човек реши да се послужи со отворена кутија цигари. Можеби, мотивот му од чисто алтруистички побуди сака да го спречи оној кој се труе со цигари, да води поздрав живот.

Превземено од,, За се,,.