Сте чуле ли за “бугарскиот метод”? Холанѓаните покренаа цела кампања за да го запрат!

loading...

Министерството за внатрешни работи и правда во Холандија  покрена  јавна кампања против таканаречениот  “бугарски метод” на  кражби. Во видеата кои ги објави  холандското министерство учествуваат познати јавни личности и полицајци кои на интересен начин ги предупредуваат граѓаните како да ги заштитат  своите домови од провали и кражби,   кои во оваа земја ” нагалено” ги викаат бугарски. Ова предизвика згрозување и остри реакции меѓу Бугарите кои живеат во таа земја, но и во Софија, од каде порачуваат дека се работи за класична антибугарска  кампања.  Бугарскиот европратеник Ангел Џамбаски  побара официјално извинување од Кралството  Холандија, а упати и прашање  до Европската Комисија: дали е дозволено земја членка  во ЕУ, како Холандија ,  да врши  ваква скандалозна пропаганда против граѓаните на Бугарија , која исто така е во Унијата.

Како што се гледа во видеото,  со “бугарскиот метод” вратата може да се обие за помалку од една минута. Се работи за најчест начин на кражби во Холандија.

 

 

 

 

 

 

 

Translate »