О2 Иницијатива: Апел до пратениците во Собрание да ја изгласаат забраната за увоз на отпад кој се согорува

На денешната седница во Собрание под точка 19 на дневниот ред е Предлог-измената на Законот за управување со отпад, по

Read more

Третина од домаќинствата имаат проблем со навремено плаќање на режиските трошоци

Во просек една третина од домаќинствата во регионот имаат проблем со навремено подмирување на режиските трошоци во последните 12 месеци,

Read more

Албанија, Црна Гора, Србија и Македонија со рекорден број на затвореници во регионот

Албанија, Црна Гора, Србија и Македонија имаат рекорден број на затвореници во регионот. Ова го покажуваат податоците на Евростат, според

Read more

Македонски парадокс: Се расфрламе со струја, по загадување сме први, а последни по енергетска ефикасност (инфографик)

Терминот „енергетска ефикасност“ во Македонија е несериозно сфатен, како од властите и инвеститорите, така и од самите граѓани. Земјава е

Read more

Во сценариото на нуклеарна апокалипса ќе се појави нешто кое ќе го смени целото човештво и ќе даде надеж за живот

Нуклеарната војна веројатно ќе резултира со глобално заладување и мрак што би можело да доведе до глад меѓу оние кои

Read more
Translate »