Две неуспешни аукции за продажба на зградата на Еуростандард Банка! Дали намерно се преценува вредноста?

По две неуспешни аукции за продажба на зградата на Еуростандард Банка, закажана е трета електронска аукција за 15 март. Од

Read more

AVON со нова донација и силна поддршка во борбата за спречување насилство врз жените

Поразителен е податокот дека денес една од три жени доживува насилство или злоупотреба во текот на својот живот. Насилството врз

Read more

АНАЛИЗА: Парите ги трошиме сега, камата ќе плаќаме следните 15 години – колку и по кој основ должи државата на домашните кредитори

Само кон домашните кредитори, банки, осигурителни компании, пензиски фондови, по основ на земен заем државата должи повеќе од 2.500.000.000 евра, пишува Порталб.мк.

Read more

Факти за рамноправноста: Половата рамноправност е неспорен приоритет за ЕУ, но напредокот е бавен и нерамномерен

Во овој изборен период Европската унија даде силен акцент на половата рамноправност. Стратегијата на ЕУ за полова рамноправност за периодот

Read more

Влатко Палчевски: Пантелеон ГС работи за преку 12 големи компании на америчкиот пазар

Живот во Македонија со американски плати, токму ова им се случува на 100-на млади лица кои работат за американскиот пазар,

Read more

Владата го одобри договорот за коридорите 8 и 10-д кои ќе ги гради „Бехтел и Енка“

Владата на денешната седница го одобрила договорот за изградба на коридорите 8 и 10-д кои треба да ги гради американско-турскиот

Read more
Translate »