СЗО: меѓу најголемите закани за човековото здравје во 2019 година, освен еболата, денга и други опасни заразни и незаразни болести се и противниците на вакцинирањето.

Светската здравствена организација СЗО објави список на најголеми закани за човековото здравје во 2019 година, а освен еболата, денга и

Read more

Не ја потиснувајте лутината, бидејќи станува збор за здрава емоција која ги мотивира луѓето на промени

Лутината е негативна емоција која луѓето главно се обидуваат да ја избегнат, но новинар на Њујорк Тајмс, Чарлс Даиг тврди

Read more

Бесплатно болничко лекување за пензионерите со пензии пониски од 14.000 денари

Прифатена е предлог-програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на учество (партиципација) за пензионери и за обезбедување средства

Read more
Translate »