На жртвата на силување ѝ се закануваат 20 години затвор: 20-годишната Имелда била силувана од очувот, а кога му родила дете, ја ставиле во затвор и ја обвиниле за убиство

На жртвата на силување и страшно злоставување во семејството во Ел Салвадор ѝ се закануваат 20 години затвор, бидејќи наводно

Read more

Почнува битката за Антарктикот: Многу земји ја сакаат оваа ледена територија, а сè би можело да зависи од еден череп

За 30 години, договорот кој ја одржува рамнотежата и мирот на Антарктикот би можел да биде ревидиран. Се поставува прашањето

Read more

4 работни дена и 3 дена одмор – вака ќе изгледа работната седмица во компанија во Нов Зеланд

Одговорните во оваа компанија на уникатен начин ја подобриле продуктивноста на вработените и наедно ги направила позадоволни. Во компанијата што

Read more
Translate »