Димитров: Како полноправна членка на НАТО Македонија ќе стане постабилна и со зацврстена безбедност дома и во регионот

Како полноправна членка на НАТО Македонија ќе стане постабилна и со зацврстена безбедност дома и во регионот, додека ратификацијата на

Read more

Потпишана Програма за соработка во областа на културата меѓу Министерствата за култура на Македонија и Бугарија

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми вчера престојуваше во еднодневна работна посета на Република Бугарија како дел од

Read more

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли во Букурешт, му се заканувал со смрт на Ивица Дачиќ

Косовскиот министер за надворешни работи Беџет Пацоли на министерскиот состанок во Букурешт, му се заканувал со смрт на првиот потпретседател

Read more

Договорот од Преспа сериозно ќе влијае врз реструктурирањето на грчката политичка сцена

Сѐ поцврста станува проценката дека развојот на настани во македонското прашање ќе има многу сериозно влијание врз преструктуирањето, реорганизацијата и

Read more

Македонскиот и грчкиот народ ги зближуваат невработеноста и сиромаштијата (инфографик)

Со ратификацијата на Преспанскиот договор во грчкиот парламент се отвора ново поглавје во политичките односи меѓу Македонија и Грција, а

Read more
Translate »