Жена од Македонија е убиена во Сирија

loading...

Жена од Куманово, која била дел од терористичката организација Исламска држава, е убиена во Сирија. Веста била потврдена од блиски членови од семејството.

Кумановка убиена во Сирија, била дел од Исламската држава

Како што објави порталот „Реалитети“, кумановката заминала за Сирија пред четири години, каде што ѝ се придружила на ИД.

Oд летото 2012 година на боиштата во Сирија и Ирак има стотина македонски државјани, од кои досега најмалку 15 загинале.

Translate »