Ќерката на Ратко Младиќ не ја убил Аркан

loading...

Хашкиот затвореник Ратко Младиќ тврди дека во 1994. година некој од српската мафија ја убил неговата 24-годишна ќерка Ана, но сигурен е дека тоа не бил Жељко Ражнатовиќ Аркан.

Ова го открива синот на Ратко Младиќ: – Тврдењата дека Аркан е вмешан се неточни. Не е Аркан сигурно, тоа можам да го тврдам. Се смета дека дошло од српската страна, татко ми него не го смета за одговорен, вели тој.

Ратко моментално пишува мемоари, а еден дел посвети на ќерка си. Тој со ова тврдење сите ги изненади.

Translate »