Русија ја ослободи Бугарија, запомнете го тоа!-Патријархот Кирил му држи лекција на бугарскиот претседател Радев (ВИДЕО)

loading...

Бугарите добија лекција од историјата, ама од Русите. Рускиот патријарх Кирил,  кој на трети март беше во посета на Бугарија , го потсети  бугарскиот престедател Радев на кого треба да му се благодарни за својата слобода.

“Уште еднаш ќе ви кажам, Русија ја ослободи Бугарија, никој друг, ни Полска ни Литванија. И многу ми е тешко кога слушам дека Полјаците или Литванците донела одлука да започнат војна против Отоманската Турција, и се надевам дека медиумите ќе го слушнат ова и ќе ја пренесат историската вистина, г-не Претседателе”, го искара Кирил на средбата бугарскиот претседател Радев.

Погледнете го видеото од средбата

 

Translate »