Видео репортажа на Би-би-си за Охрид

loading...

„Античката историја скриена во најстарото езеро во Европа“ е насловот на видео – репортажата што ја објави Би-Би-Си на својата веб-страница во рамки на т.н. Травел шоу. „Ова е најстарото езеро во Европа. И средината околу него е стара, исто така. Дури и Охрид бил град уште во времето на таткото на Александар Македонски, Филип, во четвриот век пред Христа, вели авторката на почетокот од репортажата.

http://www.bbc.com/travel/story/20170825-the-ancient-history-concealed-in-europes-oldest-lake

Translate »