Од СВР Битола  информираа дека  животот го загубиле сопружниците М.Р. (65) и М.Р. (67) од Битола кои биле во „Мерцедесот“ и брачна двојка  од село Трновци, Могила кои биле во „Аудито“, Ц.С. (53) и Д.С. (59). Во овие две возила немало други патници.

Неофицијално, во третото возило „БМВ“ со охридски ознаки нема повредени лица.

Истрагата треба да покаже кои се причините за сообраќајната несреќа.