Ќе се наежите, Кинез ја пее „Навали се Шар Планина“ (ВИДЕО)

loading...

Македонската песна е непресушна изворна ризница, а македонскиот народна толку специфична и прекрасна што никој не може да остави рамнодушен, па дури ниту народите на другата страна на светот.

Кинез пее Се навали Шар Планина

Posted by Тетово Денес on Monday, February 8, 2016

Иако сме мала земја сепак нашето фолкорно богатство е надалеку познато, во нашиот прекрасен фолкор уживаат и многу други народи низ светот. Доказ за тоа е оваа изведба на младиот Кинез кој ја пее „Навали се Шар Планина” како подарок за роденден на негова пријателка. Во прилог погледнете го ова прекрасно видео и уживајте.

 

Translate »