,,Ај Кју,, доби 24 поени, прочитајте кои земји гласале за нас

loading...

Кои земји гласаа за Македонија? Додека Израел беше прогласен за новиот победник на Евровизија 2018, вечерта официјално беа објавени и деталните резултати од двете полуфинални вечери.

objaveni-glasovite-od-prvata-polufinalna-vecer-eye-cue-na-pretposlednoto-mesto-na-evrovizija-01.jpg

Иако како и секоја година се надеваме на влез во финалето, оваа година Eye Cue немале никакви шанси за да се пласираат, откриваат гласовите од жирито и телефонското гласање.

objaveni-glasovite-od-prvata-polufinalna-vecer-eye-cue-na-pretposlednoto-mesto-na-evrovizija-03.jpg

 

На страната на Евровизија беше објавено дека Македонија добила само 24 гласа и била претпоследна во првата полуфинална вечер. Зад нас останал само Исланд.

objaveni-glasovite-od-prvata-polufinalna-vecer-eye-cue-na-pretposlednoto-mesto-na-evrovizija-2-3.jpg

18 од поените дошле преку гласање од жирито, и тоа 8 поени од Албанија, 6 од Азербејџан, 3 од Грција и 1 поен од Израел.

Преку телевоутингот сме добиле 5 поени од Бугарија и 1 поен од Хрватска.

objaveni-glasovite-od-prvata-polufinalna-vecer-eye-cue-na-pretposlednoto-mesto-na-evrovizija-2-4.jpg

 

Translate »