Многумина не признаваат дека мократ додека се тушираат, оваа постапка има придобивки

loading...

Мокрењето под туш има свои придобивки: добро е за кожата, а се заштедува и вода

Секој пат кога ќе пуштаме вода во тоалетот трошиме околу шест литри вода. Просечната личност мокри седум пати на ден, што значи дека троши околу 42 литри вода дневно.

Секоја година, во САД, само 4,9 трилиони литри вода се трошат по мала ,,нужда,,

 

Меѓу работите кои штедат вода, е – туширањето под туш. Многумина го прават тоа, иако некои никогаш нема да признаат.

Судејќи според бројни анкети, дури 80 проценти од луѓето понекогаш го прават тоа под туш.
По ова откритие, можеби ќе се одважат да кажат и они на кои мокрењето под туш им било одвратно.

Имено, ако барем еднаш дневно мокрите под туш, ќе заштедите повеќе од 2.000 литри вода годишно и голема количина на тоалетна хартија.

Сите оние кои се грижат дали ее хигиенски да го сторат тоа под туш, експертите велат дека не постои опасност за кожата, бидејќи урината не е токсична, а водата сепак го мие телото.

И уште едно охрабрување, урината е добра за лекување на осип или егзема. Уреа е активна состојка на многу креми за нега на кожата затоа што pH вредноста на кожата се балансира.

Translate »