Како од друг свет-прекрасни фотографии од Македонија

Една од подобрите работи на социјалните мрежи е можноста да се прикачуваат прекрасни фотки. А овие ќе ве натераат да си повторите дека – никаде на светот нема место како дома.

Како од друг свет, веројатно ќе биде вашата втора мисла. Дали навистина нашата Македонија крие ваква убавина?

Да, и многу повеќе. Можеби е време подобро да ги истражиме убавините на сопствената земја, а овие фотки се доказ дека треба да почнеме што е можно поскоро:

Поглед од Св. Јован Бигорски

Мермерно Езеро

Кањон Матка

Охрид

“Bakal”-Brvenica

Kozjak

Kolesinski vodopadi

Translate »