Заев најави предвремени парламентарани избори

Доколку  договорот не го подржат пратениците во собрание, Заев рече дека ќе има предвремени избори, кои најверојатно ќе се одражат во декември.

“Вољата, гласот на граѓаните кои гласаа на консултативниот референдум треба да се преточи во политичка активност на пратениците во Собранието. Ако мнозинството на граѓаните кои гласале се изјасниле ЗА, тогаш јасно е во која насока треба да се движат пратениците. Ако немаме 2/3 мнозинство, тогаш предвремени парламентарни избори веднаш”! – изјави Премиерот Зоран Заев пред малку на прес конференција.

 

Translate »