Млекото е одличен лек за бришење на последиците од стресот!

loading...

Млекото е одличен лек за бришење на последиците од стресот, а германските научници докажаа дека редовното пиење чаша топло млеко пред спиење го одмара мозокот.

Германските научници препорачуваат редовно пиење чаша топло млеко пред спиење, бидејќи фосфолипидите кои ги содржи, се одлични борци против стресот.

Иако многумина сметаат дека млекото поради маснотиите и предизвикувањето алергии треба да се избегнува, научниците сепак го препорачуваат.

Истражувачите од универзитетот Триер докажаа дека пиењето млеко создава рамнотежа и ги враќа когнитивните способности, кои се загрозени кога сме под стрес.

Затоа чаша топло млеко пред спиење го „брише“ тешкиот ден и го олеснува сонот.

А ако бирате млеко изберете млеко кое е 100% македонски производ!

 

Translate »