Видео-Пекинг пред и после загадувањето

Загадувањето во 2015 во Македонија однело 1.469 животни години. Заменикот-министер за животна средина Јани Макрадули вели дека веста која проструи низ македонските медиуми се темели на извештај на Европската агенција за животна средина кој содржи податоци од 2015 и 2016 година.

Во таква ситуација треба сериозно да се види што направиле останатите градови за да го решат проблемот со загадувањето.

Овие снимки подоле се направени во Пекинг во периодот меѓу септември и ноември годинава и на нив може да се види степенот на загаденост на воздухот во градот. Секоја година, обично со приближувањето на зимата, квалитетот на воздухот во кинеската престолнина достигнува опасни нивоа.

Погледнете како изгледа тоа.

Translate »