(Видео) Ураганот донесе поплави и однесе два животи во Грција

loading...

Медитеранскиот ураган Јанос, кој ја погоди централна Грција денеска, однесе два животи, предизвикувајќи поплави и материјална штета.

Според Ројтерс, безживотното тело на една постара жена е пронајдено во поплавена куќа во село во близина на градот Фарсала, а подоцна телото на 63-годишен маж е пронајдено недалеку од болницата во градот Кардица, но не е јасно дали тој е едно од двете лица кои претходно биле пријавени за исчезнати.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=makfax&dnt=false&embedId=twitter-widget-1&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1306972994540122113&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fmakfax.com.mk%2Ftop%2F%25d0%25b2%25d0%25b8%25d0%25b4%25d0%25b5%25d0%25be-%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b0%25d0%25b3%25d0%25b0%25d0%25bd%25d0%25be%25d1%2582-%25d0%25b4%25d0%25be%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%25d0%25b5-%25d0%25bf%25d0%25be%25d0%25bf%25d0%25bb%25d0%25b0%25d0%25b2%25d0%25b8-%25d0%25b8-%25d0%25be%25d0%25b4%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%2F&siteScreenName=makfax&theme=light&widgetsVersion=219d021%3A1598982042171&width=550px

Во поплавената Кардица се урнал мост, а невремето денеска пристигна во поширокиот дел на Атина, но засега нема извештаи за штети.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=makfax&dnt=false&embedId=twitter-widget-2&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1307267308704980992&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fmakfax.com.mk%2Ftop%2F%25d0%25b2%25d0%25b8%25d0%25b4%25d0%25b5%25d0%25be-%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b0%25d0%25b3%25d0%25b0%25d0%25bd%25d0%25be%25d1%2582-%25d0%25b4%25d0%25be%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%25d0%25b5-%25d0%25bf%25d0%25be%25d0%25bf%25d0%25bb%25d0%25b0%25d0%25b2%25d0%25b8-%25d0%25b8-%25d0%25be%25d0%25b4%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%2F&siteScreenName=makfax&theme=light&widgetsVersion=219d021%3A1598982042171&width=550px

Железничките линии помеѓу Атина и Солун се привремено прекинати.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=makfax&dnt=false&embedId=twitter-widget-3&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1307269860443983872&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fmakfax.com.mk%2Ftop%2F%25d0%25b2%25d0%25b8%25d0%25b4%25d0%25b5%25d0%25be-%25d1%2583%25d1%2580%25d0%25b0%25d0%25b3%25d0%25b0%25d0%25bd%25d0%25be%25d1%2582-%25d0%25b4%25d0%25be%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%25d0%25b5-%25d0%25bf%25d0%25be%25d0%25bf%25d0%25bb%25d0%25b0%25d0%25b2%25d0%25b8-%25d0%25b8-%25d0%25be%25d0%25b4%25d0%25bd%25d0%25b5%25d1%2581%2F&siteScreenName=makfax&theme=light&widgetsVersion=219d021%3A1598982042171&width=550px

Ураганот Јанос вчера го погоди западниот брег на Грција, соборувајќи дрвја и предизвикувајќи поплави и прекини на електричната енергија.

Translate »