Нуркачот го гризна ајкула, и не сакаше да го пушти

loading...

Искусниот нуркач Ервин McCarthy (Ервин Мекарти) доживеа навистина бизарен инцидент, кога мал примерок на  ајкула го гризна  за стомакот и одби да го пушти. McCarthy и група на нуркачи пливаа на  брегот на Флорида и го истражуваа  морското дно .

– Веднаш штом слегов на дното, ајкула излезе  од една од дупките и ме затече. Ме гризна и не сакаше да ме пушти, па морав да ја држам со двете раце, бидејќи ме влечеше. Мислев дека се давам. Едвај се качив на бродот.

 Иако тој излезе на површината  ајкулата цврсто го држеше за стомакот, на крајот мораше да ја убијат со нож .

 

Translate »