Портокалова боја во ентериерот: Ќе ви го подобри расположението и ќе го разведри просторот

loading...

Портокаловата е топла, страствена и ведра боја на оганот и сонцето. Тоа е боја која стимулира и возбудува.

Портокаловата боја создава чувство за забава, радост, благосостојба, ја зајакнува виталноста, ја зајакнува волјата и нè прави потолерантни кон другите (барем така велат научниците).

Оваа боја (која, како што знаеме сите е комбинација од црвена и жолта), одлично одговара буквално во секоја просторија во домот.

Translate »