Најческа: Алатката „Отворени финансии“ не дава увид во тоа зошто се дадени тие пари на обвинителите во СЈО

loading...

Алатката „Отворени финансии“ не кажува многу. Таа кажува колку пари добила личноста, но не кажува што таа личност сработила за таа сума на
пари, изјави вечерва проф. Мирјана Најчевска во емисијата „КликПлус“ на ТВ 21.

„Алатката ни дава само увид на квантитативната распределба на парите“, вели професорката.

Според Најчевска, алатката не дава увид во тоа зошто се дадени тие пари на обвинителите во СЈО.

Translate »