Големината на дланките го открива карактерот: како изгледаат вашите?

loading...

Можеби ќе ви звучи смешно, но се покажало дека луѓето со помали дланки се посклони кон ризици и авантури, додека пак оние со поголеми дланки се најчесто перфекционисти кои не оставаат ништо на случајноста.

Goleminata-na-dlankite-go-otkriva-karakterot-01.jpg

Погледнете ги вашите дланки и откријте неколку интересни работи за вас. Но, прво, проверете дали имате големи или мали раце.

Goleminata-na-dlankite-go-otkriva-karakterot-02.jpg

Раширете ја десната рака од палецот до средниот прст. Поставете го палецот на преклопот на левата рака, како на сликата. Доколку со вака испружената рака може лесно да го дофатите зглобот со средниот прст и да го почувствувате пулсот, тогаш имате големи раце.

Но, доколку не може да го дофатите зглобот, тогаш имате мали раце.

Мали раце

Вие сте склони кон преземање ризици. Великодушни сте и авантуристички настроени. Вашите врски, било пријателски или љубовни, често пати знаат да бидат драматични.

Прагматични сте по природна, размислувате логички и обожавате да ги решавате проблемите веднаш и чекор по чекор.

Големи раце

Вие сте перфекционисти. Голем дел од својата енергија ѝ ја посветувате на деталите. Ова понекогаш резултира со доцнење, особено на работното место.

Но вие сте и многу вреден и ефикасен работник на кој луѓето може да се потпрат. Малку сте почувствителни отколку што сакате да бидете. Реагирате импулсивно и понекогаш претерувате со реакциите. Многу ги цените други луѓе, а понекогаш себеси се запоставувате.

Обликот на дланката е исто така многу важен:

Квадратна – вие сте практични и логични. Добри математичари кои употребуваат логика, но не ја следат сопствената интуиција.

Триаголна – брзо ги решавате проблемите. Интуитивни сте и секогаш го слушате малото внатрешно гласче во себе.

Долги раце кои образуваат квадрат – чувствителни сте и авантуристички настроени.

Долги прсти на рацете – вие сте многу љубопитна личност.

Кратки прсти – вие сте роден лидер, а другите ве следат без никаков проблем.

crnobelo.com

Translate »