Александра Чугунска – Од нашиот салон жените излегуваат насмеани и убави!

Александра Чугунска, Фризерски салон Alexia Gevgelija – Од нашиот салон жените излегуваат насмеани и убави.

Александра Чугунска е од оние млади фризерки кои со својот ентузијазам и енергија внесуваат многу  новитети во работата и кои оставаат белег во професијата. Симпатична, отворена, вешта фризерка која ужива во својата работа во Фризерскиот салон Alexia во Гевгелиј . Тоа и беше повод нашата редакција да реализира краток разговор со неа.

По што се двои вашиот салон за убавина?

Дефинитивно по пријатната домашна атмосфера која се чувствува уште со влегувањето. На односот со клиентите посветуваме посебно внимание, што е причина да имаме долгогодишни клиенти, а тука да доаѓаат жени од соседните градови. Со нашите клиенти разговараме, разменуваме искуства, ги слушаме нивните сугестии и секогаш настојуваме да ги задоволиме нивните потреби. Она што е најважно е дека одтука луѓето излегуваат насмеани, среќни и секако убави.

Колку ги следите новитетите во оваа дејност?

Денес е многу полесно тие да се следат, со оглед на достапноста на информациите на интернет. На youtube постојат еден куп видеа, преку кои може да се едуцирате, да спознавате нови техники и трендови. До фризерот е колку сака да научи, да се едуцира, да пробува нови работи. На крај на денот колку ќе бидете добри, иновативни зависи и од вашата фантазијата. Денес голема олеснителност е и тоа што на пазарот има лесно достапна и квалитетна професионална козметика за коса со која и ние фризерите си ја олеснуваме работоа, а воедно ги задоволуваме потребите и желбите на клиентите.

Колку правилната нега на косата влијае на женската самодоверба?

Ако правилно не се негува косата таа не изгледа добро. Затоа барем еднаш месечно треба да се посетува фризер кој ќе даде професионален совет. Искуството на фризерите е непроценливо. Наша стара изрека вели вака: Во главата и во нозете ако не си среден, што и да облечеш џабе ти е!

Што ги советувате вашите клиенти?

Дека секоја жена е убава, кога се грижи за себе и се негува.

А дека дефинитивно косата е најголемиот украс, и најсилниот нејзин адут за остварување на било која цел. Не  е случајно што денес во Гевгелија гледаме убави жени, со стил и препознатливост.

Ние во нашиот салон да работиме со IMEL козметика за обновување на оштетена коса која истовремено овозможува и третмани за хидратација и за регенерација на косата. Топло ги препорачуваме на нашите клиенти производите PROFESSIONAL IMEL Pure Gold,IMEL Hyaluronic,IMEL Collagen hair mask,IMEL Caviar Black,IMEL Keratin Infusion. Важно е да верувате во себе и во она што го работите. Секако да ги слушате желбите на клинетите, но и да давете соодветни квалитетни и отворени одговори. Па така јас не ретко советувам дека кусата коса секогаш подмладува без разлика на формата на лицето. Дека според обликот на лицето сепак треба да се одбере фризурата и колку косата би можела куса да биде. Оние кои имаат долгнавесто лице би можеле да си дозволат и суперкратка, па и машка фризура, куса коса со шишки или уште подобро – куса коса со асиметрична форма.  На дамите пак со заоблено лице најдобро би им стоела степенесто потстрижаната коса со умерено кратка должина која би можела да биде замазнета на едната страна или високо подигната под темето. Долгата коса секако дава грациозност и елеганција. Јас сум отворена за иновации и екеспериментирање, со форми со бои…..

Translate »