Три магични природни додатоци кои инстантно го зајакнуваат имунитетот!

Во совршен свет, сите ние би имале пристап до урамнотежена исхрана богата со хранливи материи која е преполна со здрави масти, овошје, зеленчук, соодветни протеини и влакна – и теоретски, не треба да земаме дополнителни витамински додатоци за да го зајакнеме нашиот имунолошки систем“, вели реномираниот нутриционист Сашко Дрвошански. „Сепак, не само што повеќето од нас не успеваат да ги постигнат овие дневни цели за исхрана, туку може да имаме ситуации – како физички стрес или воспалителни здравствени проблеми – кога ни требаат повеќе хранливи материи отколку она што го добиваме од храната.
Во прилог се три магични природни сосотојки со кои доколку се “вооружаме” дефинитивно можеме да сметаме дека ќе имаме висок имунитет во текот на целата година.


Куркумин


Магијата на куркуминот е во тоа што го намалува воспалението на повеќе нивоа во телото. Не само што помага при олеснување на симптомите од болка и артритис, туку и ги блокира воспалителните цитокини кои предизвикуваат автоимуни болести, срцеви заболувања и дијабетес. Исто така, го подобрува здравјето на нашите цревни бактерии, што придонесува за нашето целокупно имунолошки здравје. Бидејќи куркуминот не се апсорбира добро и треба да се изеде обилна количина корен од куркума за да има значителни придобивки, се препорачува да се консумира во течна форма.

Бозел (Elderberry)

За бозелот [Elderberry] се верува дека е една од најлековитите билки на светот, бидејќи содржи големи количини на флавоноиди, каротен, витамин Ц. Нашите предци со децении користеле бозел за здравје. Уникатните антоцијанини од црниот бозел покажуваат силна способност во одржувањето на силен имунитет. Се препорачува Елдерберил имун сирупот со концентриран екстракт од црн бозел (Sambucos Nigra), збогатен со прополис, цинк и витамин Ц, кој штити од настинки, грип и инфекции на дишните патишт, бронхитис, астма и алергии. Исто така, докажано е дека бозелот го подобрува имунитетот, а помага и во случај на дијабетес.

Цинк


Цинкот е клучен за зараснување на раните и за поддршка на имунолошкиот систем, велат експертите. „Цинкот помага во зајакнувањето на вашиот имунолошки систем и евентуално спречување на инфекции како пневмонија.

Елдерберил имун сирупот можете да го нарачате онлајн:  naturatherapy.mk


Translate »