Thuja Smaragd -Најпосакуваниот четинар за вашата градина!

Видот Thuja Smaragd е брзорастечки четинар, кој расте густо и компактно,одлично поднесува кроење па затоа е често употребуван за подигање зелени огради.
Освен за зелени огради, одличен вид е и за садење самостојно или во комбинација со други видови.


Многу лесно може да ја добиете посакуваната висина, а со малку повеќе искуство во кроењето и време можете да добиете многу интересни форми.

Може да се одгледува во саксии или директно во почва.
Одлично поднесува многу сончеви позиции. И е отпорен на ниски температури.

Translate »